Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe fabriek voor LVL, spaanplaat en en I-joists opent in Litouwen

Bij de opening, vandaag, is de VMG Lignum fabriek in Akmenes, Litouwen, één van de grootste en modernste fabrikanten in zijn soort. De fabriek kan 10.000 kubieke meter LVL maken. Per maand.

De nieuwe fabriek beslaat, inclusief magazijn, 29.000 vierkante meter. Maar het hele terrein dat het moederbedrijf, de VMG-groep heeft aangeschaft in Akmenes is 10 hectare, dus uitbreiding is mogelijk. De fabriek gaat spaanplaat maken met een capaciteit van 17.000 kubieke meter per maand en ook I-Joists, tot wel 1.250.000 strekkende meter per maand. Aangezien de I-joists, een dragend balksysteen, bestaat uit twee latten van LVL met een verbinding van spaanplaat, nemen we aan dat die strekkende meters gerelateerd zijn aan de maximale output van beide andere producten. Evengoed is het een forse fabriek.

Expertise bij projectleveringen

De VMG-groep is een conglomeraat van een aantal bedrijven die allemaal in de houtketen zitten, zagerijen, meubelfabrieken, en plaatmateriaal fabrieken. De expertise van het bedrijf wordt toegepast bij de nieuwe fabriek, die op maat en bestelling zegt te kunnen leveren, van kleine tot heel grote bouwprojecten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer