Ga naar hoofdinhoud

Weer houten prestigegebouw voor Van Eesteren

Na het Triodosbakgebouw en HAUT gaat bouwbedrijf J.P.van Eesteren ook Well House bouwen, een kantoorgebouw op de Amsterdamse Zuidas dat met 86 meter tot de hoogste houten gebouwen ter wereld gaat behoren.

De bouw van Well House (dat eerder bekend was onder de werktitel Vivaldi III) zal dit najaar beginnen en naar verwachting in 2025 klaar zijn. Dan staat het met zijn 22.000 vierkante meter oppervlak en 86 meter hoogte te shinen, ‘Parijs’proof’ te zijn en heeft het als het goed is het BREEAM Outstanding certificaat en het Well Platinum label.

Het gebouw, aan de Gustav Mahlersingel op de Zuidas, wordt gerealiseerd in opdracht van kantorenbelegger NSI en is een ontwerp van Dam+Partners Architecten.

J.P.van Eesteren is nauw betrokken bij het technisch ontwerp van het gebouw. Er is voor houtbouw gekozen, niet alleen uit duurzaamheidsambities maar ook omdat NSI een zo comfortabel mogelijk kantoor wil aanbieden, de ‘wellness’ van de gebruikers staat centraal in Well House. Over de precieze constructie die zal worden gerealiseerd is weinig bekend, vanwege de plaatselijke omstandigheden is aannemelijk dat het een hybride gebouw zal gaan worden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer