Ga naar hoofdinhoud

Huis van Ice Sue

Het ‘huis van Ice Sue’ is een huis met twee verdiepingen in de woonwijk in Bangkok. Omringd door de buren, hadden de eigenaren behoefte aan een woonruimte met veel privacy waarbij het contact met de natuur echter niet verloren mocht gaan. Daarbij hadden ze te maken met een beperkte ruimte om hun woning te realiseren.

Architect Junsekino Architect en Design verwerkte de lastig te combineren aspecten in een woning waarin de gemeenschappelijke ruimte op de bovenverdieping is gepland. Het woongedeelte op de begane grond is verhoogd en gaat van buitenaf grotendeels schuil onder een groot stijl dak waarmee de privacy grotendeels is gewaarborgd.

Hetzelfde geldt voor de camouflerende werking van de vele verticale houten elementen voor de grote ramen; hiermee valt er veel licht naar binnen terwijl een buitenstaander vrijwel niets meekrijgt van wat er binnen gebeurt. Ook de terrassen ondersteunen het onttrekken van de binnenruimtes aan het zicht.

Opvallend is tot slot het gebruik van doorschijnende materialen. Zo is de blokomheining van glas en is een doorschijnende plaat voor de dakrand toegepast. De vele dakramen ondersteunen het contact met de omgeving en geven het huis in de avonduren een sprookjesachtig aanzicht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer