Ga naar hoofdinhoud

Huis voor welzijn en ontspanning

Midden in de natuur, weg van de dagelijkse drukte van de stad, realiseerde 3AE een kleine woning voor een echtpaar dat de gezelligheid en warmte van thuis uitstraalt. De architect noemt het zelf een ‘synergie van eigentijds design, respect voor de natuur en praktisch ruimtegebruik.’

De lokale regelgeving bepaalde de maximale bouwoppervlakte en hoogte van het gebouw. Binnen dit kader en met het oog op de omgeving koos 3AE voor een archetypische vorm van de woning. Het patroon van de omliggende coniferen is terug te vinden in de gevel die gemaakt is van donker aluminium en qua vorm op een dennenappel lijkt.

De bewoners hebben een maximaal contact met de natuur door grote glazen schuifvlakken die veel natuurlijk daglicht toelaten. Om de gewenste gezelligheid en warmte te creëren, is veel eikenhout in het interieur gebruikt. Vooral voor de vloer, de haardwand, de eettafel en de stoelen. Om alle functionaliteit in de beperkte ruimte onder te brengen, is de keuken in de woonkamer geïntegreerd. Verder is een boekenkast geplaatst die uitgroeit tot in het plafond en is gekozen voor de kastdelen met hetzelfde profiel als de muur bij de haard.

In de slaapkamer en het trappenhuis zijn de structurele CLT-vurenpanelen zichtbaar gebleven. Dit draagt niet alleen bij aan een warme sfeer maar bespaart tevens op tegelwerk. Bovendien maakt de kleine constructiediepte van de platen grote overspanningen mogelijk en hebben de panelen een hoog draagvermogen. Hun geringe dikte gecombineerd met goede thermische isolatie leidt tot een ruimer interieur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer