Ga naar hoofdinhoud

Restaurant in een spectaculair paviljoen

Restaurant Rummel is een levendig restaurant met een focus op de moderne Europese keuken en gevestigd in een prachtig paviljoen aan Norra Stationsgatan (Zweden). Het pand is opgedeeld in een eetzaal met 60 zitplaatsen, een cocktailbar voor maximaal 20 zittende gasten, een benedenbar en ‘chef’s table’ voor intiem dineren.

Het gebouw maakt deel uit van Norra Station dat wordt ingericht als nieuwe woonwijk met kantoren, restaurants, service en kunst. Naast het nieuwe paviljoen komt een plein dat een gastvrije en gezellige plek wordt waar ontmoeting tussen mensen centraal staat. Hier opent Rummel in het voorjaar een openluchtrestaurant.

Het Deense bureau Henning Larsen Architects tekende voor het ontwerp Rummel. Het eindresultaat is een houten paviljoen met een bijzondere vorm en een moderne uitstraling. Het gebouw is 375 vierkante meter groot en kenmerkt zich door een interieur waar een zwevende houten structuur met hoge gelamineerde kolommen en balken de toon voert. De wanden zijn bekleed met kurk. Een materiaal met een warme uitstraling dat bij draagt aan een goede akoestiek en duurzaam is.

Door de speciale vorm van het gebouw creëerde de architect spannende uitzichten en een gevarieerde omgeving. Daarbij is het hogere deel gericht op de expressieve Norra Tornen en een lager deel op de historische wijk van Vasastaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer