Ga naar hoofdinhoud

Ruimte in Japanse stijl

Het Japanse project ‘Tsuchiyama House’ betreft een woning die in de achtertuin van het hoofdgebouw is gebouwd. Omdat het om een grote site gaat, waar de definitie van ‘voor- en achterkant’ moeilijk is te maken, heeft de architect Hearth Architects zich gericht op een maximale zichtbaarheid van de gevel.

De woning is ontworpen als kruisvorm waarbij het woningdeel twee verdiepingen telt en een korter deel is gebruikt als carport. Van beide delen zijn de wanen aan de buitenkant praktisch volledig bekleed met donker hout. Hiermee past het huis in zijn omgeving en heeft een gracieuze uitstraling.

Voor het interieur heeft de architect gekozen voor een grote ruimte in Japanse stijl. Hiermee is een rustige, nostalgische binnenruimte gecreëerd die ook past bij een moderne levensstijl en zijn functionele aspecten. Evenals aan de buitenkant is ook binnen veel hout gebruikt. Hier is echter gekozen voor licht hout om een warme sfeer te creëren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer