Ga naar hoofdinhoud

Spider Huis

default

De naam Spider House van UID Architecten verwijst hoofdzakelijk naar het spinnenwebvormige dak dat zich boven een samengestelde gezinswoning in Fukuyama (Japan) uitstrekt. De constructie rust op het bovenste gedeelte van de steunkolommen, waardoor een centrale eenpersoonswoonruimte ontstaat.

Deze vorm van skeletbouw bepaalt de hoofdlay-out van de woning en biedt op deze manier de bewoners een grote open binnenruimte. Hierin kunnen zij de meeste van hun activiteiten vrijelijk uitvoeren; individueel of juist gezamenlijk. De functionele binnenruimtes zijn praktisch gescheiden in een soort slaap- en werkcapsules waarin mensen zich kunnen terugtrekken.

De woning is hoofdzakelijk gebouwd uit hout. Dit uniforme materiaalgebruik draagt wat de architect betreft bij aan het gevoel van in een ‘cocon’ wonen. De ruimte voelt warm en vertrouwd aan en wordt zacht verlicht door het natuurlijke zonlicht dat door het met staal beklede dakraam en andere kleine openingen naar binnen valt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer