Ga naar hoofdinhoud

Kerkuitbreiding ‘Curve Discussion’

Een van de oudste en nog steeds bewaard gebleven gebouwen van Zuckelhausen (D) is de kerk. Een romaans hallengebouw dat dateert van rond 1200. Hieraan heeft bureau Irlenbusch von Hantelmann Architekten een nieuw gebouw toegevoegd. Het vervangt de oude sacristie en biedt plaats aan een gemeenschapsruimte.

Kenmerkend voor het extra pand zijn de holle muren en het dak. De reden dat de architect het bouwwerk de wiskundige benaming ‘Curve Discussion’ meegaf in plaats van een heilige titel. De gevel van het houtskeletbouwgebouw verwijst zowel naar de houten bekleding van de kerktoren als naar de kastanjes en andere bomen met donkere bast op het kerkhof.

Het zwarte, houten gebouw met zijn spitse dakgewelf sluit direct aan op het koor van de kerk. Op het beperkte vloeroppervlak van 88 vierkante meter zijn de nieuwe sacristie en de gemeenschapsruimte, een keuken, sanitair en bergingen ondergebracht.

De architecten hebben het interieur eenvoudig ingericht, vergelijkbaar met de Romaanse kerk zelf. Lichtgekleurde ingebouwde meubels geven de kamers een bepaalde helderheid en eenvoud.

Afbeeldingen: Johannes Ernst

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer