Ga naar hoofdinhoud

St Hilda’s Anglican Church

St Hilda’s Anglican Church in Island Bay benaderde First Light Studio om een mooi, kwalitatief hoogwaardig en tijdloos ontwerp te maken voor de bestaande kerk. Dit verzoek volgde op een eenjarig ultimatum van de gemeente om de aardbevingsgevoelige status van het gebouw aan te pakken.

De parochie erkende het belang van een grotere gemeenteruimte en koos ervoor om de aardbevingsgevoelige elementen van de bakstenen gevel te verwijderen. Daarnaast bestond de wens om het schip uit te breiden zodat er meer ruimte zou ontstaan voor het doopvont, meer zitplaatsen en een nieuwe gevel aan de straatkant.

First Light Studio vertaalde de eisen en wensen naar een uitbreiding die de heiligheid van de christelijke kerk respecteert. Hiervoor werden de bestaande gevelplanken van de kerk richting het voetpad doorgetrokken.Voor deze beglazing is een gouden mozaïekvormige sluier aangebracht die versierd is met een patroon dat de geschiedenis, de toekomst, de mensen en de essentie van de plaats en de kerk vertegenwoordigt.

Met de verschillende maatregelen omarmt het ontwerp schoonheid en kwaliteit en creëert een uitnodigende omgeving voor zowel de gemeente als de omringende gemeenschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer